Sila rujuk kerana kemungkinan besar ia tidak akan memenuhi keperluan kelayakan.

Hello! Mango untuk maklumat kewangan dan pinjaman. Hari ini, saya telah melihat jenis pinjaman jualan perumahan, dan kali ini, selepas jenis pinjaman perumahan yang disiarkan pada masa lalu, ini adalah mengenai pinjaman jualan. Terdapat banyak cara untuk mendapatkan kediaman, dan terdapat sewa, sewa, dan perdagangan.

Saya ingin membeli rumah dengan membeli dan menjual rumah mengikut keadaan saya, tetapi kerana ia adalah jumlah yang membebankan untuk membeli hanya 100% wang tunai, ramai orang membeli rumah menggunakan pinjaman. Saya akan memberitahu anda jenis pinjaman jualan rumah yang boleh digunakan oleh mereka!

pinjaman rumah saya
Bagi mereka yang membuat rumah pertama mereka untuk membeli rumah sewa, dan mereka yang mencari pinjaman yang potongan pendapatan, pinjaman rumah tangga yang disyorkan adalah kurang daripada 70 juta won dalam pendapatan tahunan pasangan suami isteri, kurang daripada 391 bilion won dalam nilai aset bersih, dan mereka yang memohon.

Terdapat dua rumah yang boleh dipinjam. Jika anda berusia 30 tahun atau lebih tua, anda boleh mempunyai kurang daripada 18 pyeong dan kurang daripada 300 juta won. Jika anda sudah berkahwin atau dijadualkan berkahwin, anda boleh mempunyai kurang daripada 25 pyeong dan kurang daripada 500 juta won.

had dan kadar faedah
Had pinjaman jualan rumah adalah sehingga 260 juta won, iaitu 70% dalam ltv dan 60% dalam DTI. Kadar faedah berbeza-beza mengikut pendapatan dan 1.95% setahun. Kematangan boleh dipilih dari 10/15/20/30. Sekiranya anda memenuhi syarat untuk memohon kadar faedah keutamaan, kadar faedah keutamaan boleh digunakan, dan kadar faedah dan faedah boleh bergantung kepada keadaan individu.

potongan pendapatan
Jika anda memenuhi keperluan anda di bawah Perkara 52 Akta Cukai Pendapatan, anda boleh memotong pendapatan anda apabila anda menyelesaikan penyelesaian akhir tahun. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Perkhidmatan Cukai Nasional.

kaedah permohonan
Ia boleh didapati melalui Korea, rakyat, syarikat, Nonghyup, Koperasi Pertanian, Shinhan, Hana, Gyeongnam, Busan, Gwangju, Daegu dan Jeonbuk Bank, yang mengendalikan pinjaman didol. Pemeriksaan dan perundingan juga mungkin melalui pusat panggilan dan cawangan setiap institusi kewangan.

teori bogeumjari
Terdapat teori Bogeumjari sebagai jenis pinjaman jualan perumahan kedua, dan saya ingin mengesyorkan kepada mereka yang ingin meminjam kadar tetap. Pemohon mestilah orang yang tidak mempunyai rumah atau satu rumah dengan pendapatan tahunan sebanyak 70 juta won atau kurang. Dalam kes pasangan, jika mereka berkahwin dalam tempoh 7 tahun atau bulan madu yang dijadualkan berkahwin dalam tempoh 3 bulan, mereka akan mempunyai pendapatan tahunan kurang daripada 85 juta won.

Rumah yang boleh dipinjam adalah 비대면폰테크 kurang daripada 600 juta won pangsapuri, rumah gabungan / berbilang keluarga, dan rumah keluarga tunggal, menjadikannya mustahil untuk pejabat kediaman atau kejiranan / penginapan.

Anda boleh menerima had sehingga 300 juta won dalam LTV 60 ~ 70%. Kadar faedah adalah dari titik pinjaman hingga kematangan, dan kadar faedah berbeza bergantung kepada produk apa dan berapa banyak yang anda gunakan. Tempoh yang tersedia boleh dipilih dari 10/15/20/30.

kaedah permohonan
Bergantung kepada apa produk itu, cara memohon berbeza. Dalam kes teori u-Bogeumjari dan teori Bogeumjari yang murah hati, anda boleh memohon melalui Internet tanpa perlu melawat cawangan.

Teori Aqua-Bogeumjari berbeza antara perjanjian transaksi pinjaman dan pendaftaran gadai janji secara elektronik. Dalam kes teori t-Bogeumjari, anda perlu melawat cawangan secara langsung.

Pinjaman dana perumahan yang dikendalikan oleh kerajaan ditentukan oleh pelbagai keperluan seperti pendapatan tahunan, aset, isi rumah, dan pemilikan rumah. Jika tidak sesuai dengan syarat, mungkin ia tidak layak.

Hari ini, saya telah melihat jenis pinjaman jualan rumah, dan kali ini, selepas pinjaman sewa perumahan yang saya nyatakan pada masa lalu,Saya berharap ia akan membantu sedikit orang yang mencari maklumat itu.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다