Sekiranya kedua-dua pemain itu melatih lebih cepat dan bermain permainan,

Korea Utara berkata ia tidak akan mengambil bahagian dalam Sukan Olimpik Tokyo, yang dijadualkan dibuka pada bulan Julai tahun ini, kerana penyakit berjangkit koronavirus baru (Korona 19).

“Jawatankuasa Olimpik Korea Utara (Korea Utara) memutuskan untuk tidak mengambil bahagian dalam Sukan Olimpik ke-32 mengikut cadangan ahli jawatankuasa untuk melindungi atlet daripada krisis kesihatan global yang disebabkan oleh jangkitan virus berniat jahat di Perhimpunan Agung,” kata laman web Kementerian Pendidikan Jasmani Korea Utara.

Akibatnya, penyertaan Korea Utara di Sukan Olimpik Tokyo, yang dijangka menjadi ceramah antara Korea, Amerika Utara dan Jepun, telah dibatalkan.

Perhimpunan Agung diadakan di Pyongyang pada 25 bulan lepas. Pada masa itu, Korea Utara melaporkan pada mesyuarat agung bahawa ia membincangkan “penggunaan perniagaan Jawatankuasa Olimpik Chosun tahun lepas dan arah perniagaan tahun ini,” tetapi tidak menyatakan keputusannya untuk tidak menghadiri Sukan Olimpik.

Korea Utara berkata pada mesyuarat agung bahawa ia harus terus meningkatkan bilangan pingat dalam acara antarabangsa semasa tempoh perancangan lima tahun yang baru dan meningkatkan semangat sukan di seluruh negara.

Di samping itu, kami membincangkan isu praktikal seperti asas pembangunan teknologi sukan profesional dan organisasi aktiviti sukan awam.

Kim Il-kook, pengerusi Olimpik dan anugerah sukan, menghadiri mesyuarat agung, dan ahli Jawatankuasa Olimpik, pegawai sukan dan persatuan menghadiri mesyuarat itu.
Tottenham telah melancarkan barisan tengah ke Eric Dyer dan Davinson Sanchez pada 4 April (waktu Korea) menentang Newcastle United.

Pemain pertahanan utama Eric Dyer berada dalam senarai menunggu, tetapi pemain tengah lain, Toby Alderbaralt, dikecualikan daripada senarai menunggu.

“Kedua-dua pemain itu ditarik ke pasukan kebangsaan dan melakukan pemeriksaan Corona pada hari Jumaat, yang perlu dilakukan pada hari Khamis,” kata Mourinho, bertanya mengapa Alderbairal dan Sergee Itik hilang. Kedua-dua pemain (di tempat latihan) hanya mempunyai satu hari semalam, “katanya.

Tetapi media tempatan mengatakan bahawa kata-kata Mourinho berbeza dari kebenaran: Alderbarald berada di tempat latihan pada hari Khamis, menurut British Evening Standard.

“AlderBalt pergi ke London pada pagi Rabu selepas bermain pasukan kebangsaan Belgium pada hari Selasa, dan diuji untuk korona semasa panggilan pasukan kebangsaan,” kata Dan Kilpatrick Evening Standard. “Saya mengambil bahagian dalam latihan atlet pada hari Khamis, Jumaat dan Sabtu, dan saya juga melakukan latihan peribadi pada hari Rabu.”

“Kenyataan Mourinho mengenai AlderBalt memalukan sumber,” kata Kilpatrick.

Ditanya mengenai kolon kedua-dua pemain, Mourinho berkata: “Saya tidak mahu mengatakan ia adalah disiplin. “Ia adalah keadaan,” katanya. “Pemain yang bermain perlawanan seperti pemain British dan tiba di London pada hari Rabu segera diuji untuk Corona dan kembali ke latihan pada hari Khamis dan dilatih pada hari Jumaat dan Sabtu. Tetapi Alderbairal dan Itik hanya datang semalam (di pusat latihan). “

Malangnya, Tottenham menjaringkan 2-2 dengan Newcastle, terutamanya kritikan bahawa terdapat pertahanan yang tidak selesa antara Sanchez dan Rodden dalam proses membenarkan penyamaan pada minit ke-40.

Apabila ditanya sama 해외스포츠중계 ada keputusan permainan berbeza dengan Newcastle jika kedua-dua pemain dilatih lebih cepat, Mourinho berkata, “Mungkin, tetapi pelik untuk mengatakan bahawa. Apa jawapan yang anda mahu: ‘Sanchez dan Rodden sangat buruk.’ Saya tidak akan mengatakannya. Jika anda ingin mengatakan bahawa setiap kali anda bermain, katakanlah. Tetapi jangan tanya saya jawapan yang anda mahu dan tanya saya. “

Alderbault telah hilang dari Stadium Tottenham selepas kekalahannya terhadap Dinamo Zagreb, yang mengumumkan bahawa dia telah “menderita sebelum perlawanan” kecuali Alderbairal dan Itik dalam senarai perlawanan dengan Aston Villa.

Kedua-dua pemain itu dipanggil keesokan harinya untuk mewakili negara itu, dengan Alderbault bermain tiga perlawanan sepenuh masa menentang Wales, Republik Czech dan Belarus di pasukan kebangsaan Belgium.

“Saya tidak fikir hubungan antara Mourinho dan Alderbault tidak penting,” kata Football London, memetik wawancara Mourinho sebagai berkata, “Rawatan Alderbault Mourinho adalah pelik.””Beberapa pemain Tottenham kecewa dengan kenyataan sidang akhbar Mourinho,” kata Express.Sebagai tambahan kepada kenyataan mengenai Alderbault, Mourinho berkata bahawa dia seolah-olah menyalahkan pemain untuk hasilnya.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다