Påskyndar det ekonomiska paradigmskiftet

På grund av COVID-19-utbrottet införde regeringar runt om i världen begränsningar för att gå ut, till exempel låsning, och fler och fler människor är ovilliga att lämna sina hem på grund av infektionsrisken. Efterfrågan på hemvård och bekvämlighetsmat samt infrastruktur för distansarbete har också ökat avsevärt.

Efterfrågan på produkter som inte är ansikte mot ansikte och tjänster har ökat. Appar och plattformar för icke-ansikte mot ansikte-tjänster som videokonferenser, leverans, proxy och innehållsanvändning har aktiverats kraftigt. I synnerhet, eftersom efterfrågan på medicinska tjänster har ökat på grund av spridningen av COVID-19, bygger många länder medicinsk infrastruktur som inte är ansikte mot ansikte.

Eftersom COVID-19 gjorde det svårt att handla ansikte mot ansikte var “icke-ansikte mot ansikte” att föredra som en transaktionsmetod.

Med spridningen av onlinehandel efter pandemin utvidgade olika onlinebaserade återförsäljare sin marknadsbas under pandemin, från B2C e-handel som Amazon, Tmall och Lazada till C2C e-handel som Taobao och eBay.

Exportmarknadsföring och marknadsföring genomfördes också online. I synnerhet har “live-handel”, en form av försäljning av varor som hemmahandel via live-sändning via internet på mobila plattformar, nått enastående framgång. I B2B-transaktioner hittade exportföretag köpare via e-marknadsplats och fortsatte exportkonsultationer via videokonferensplattformar vid onlineutställningskonferenser.

Å andra sidan minskade marknaden för kläder och accessoarer när man träffade andra människor betydligt när antalet möjligheter ansikte mot ansikte 구글상위노출 minskade på grund av COVID-19. Förra året drabbades världens textil-, kläd-, skodon- och hattindustrin en rekordhit.

Enligt en Reuters-rapport tidigare i år uppskattar McKinsey att klädlagren runt om i världen värderas till mellan 168 och 192 miljarder dollar, dubbelt så mycket som före COVID-19. Dessutom sade H&M, ett globalt textil- och klädföretag, att den minskade efterfrågan på grund av osäkerheten om COVID-19 och stängningen av offlinebutiker hade en inverkan på nya order.

Bangladesh, som är mycket beroende av den nationella ekonomin för textil- och klädindustrin, kommer att drabbas hårt. Enligt en undersökning av 50 fabriker av Bangladesh Apparel Manufacturers and Exporters Association tidigare i år, minskade orderingången i de flesta delar av Europa den här säsongen med 30% jämfört med vanligt på grund av effekten av att utgå restriktioner i januari efter det föregående Julstängning.

Jeong Seong-Heon, chef för industrin forskning vid Korea Textile Industry Association, sade: ”Fashion produkter har egenskaper diskretionära konsumtionsvaror och är relativt sårbara för COVID-19 kris. Det föll ca 40% mellan början av mars och 24 mars, vilket är en mycket brantare nedgång än börsvärdet på hela aktiemarknaden. ”

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다